politie met zwaailicht [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 oktober drie mannen op heterdaad aangehouden op de Molenstraat in Kinderdijk. Een 18-jarige Ridderkerker, een 18-jarige Rotterdammer en een 20-jarige Rotterdammer worden verdacht van een poging diefstal uit auto’s. Politieagenten waren in de nacht aan het surveilleren in verband met de grote hoeveelheid auto-inbraken die in de afgelopen weken in de regio zijn gepleegd. Het viel de agenten op dat de mannen zich verdacht gedroegen in Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk. Zo werd er bijvoorbeeld aan autoportieren gevoeld.

Op de Molenstraat in Kinderdijk kon het drietal op heterdaad worden aangehouden. Na de aanhouding, werden bij de personen verschillende specifieke gereedschappen aangetroffen die worden gebruikt voor auto-inbraken. De verdachten zitten vast, het onderzoek loopt. Onderzocht zal worden of de Rotterdammers en Ridderkerker aan meerdere auto-inbraken gekoppeld kunnen worden. De aanhouding werd vrijdagochtend bekend gemaakt via het facebookaccount van Politie Papendrecht.