kinderboerderij geit kindALBLASSERDAM – Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam houdt zaterdag 5 oktober een oktoberfeest. In de middag zijn er een hindernisbaan met kruiwagens, een springkussen, kan men ringsteken en wordt er een groentetaart gemaakt voor de dieren van de kinderboerderij. “De middag heeft ook een beetje een educatief tintje, want de kinderen kunnen een collage maken over gezonde en ongezonde voedingsmiddelen voor dieren,” vertelt vrijwilligster Gonnie Verboom.

Als entree wordt 1,50 euro gevraagd. Hiermee worden de activiteiten bekostigd en een broodje knakworst. Voor de kinderen die ingeschreven staan als “Vriend van” zijn de activiteiten gratis. Het is mogelijk om ter plekke ‘Vriend van’ te worden. Tijdens het feest op de kinderboerderij wordt ook de nieuwe bedrijfskleding, gesponsord door de firma The Coatinc Company, in gebruik genomen. De feestelijkheden duren van 13.30 tot 16.30. De kinderboerderij is gevestigd aan de H.J de Haanstraat.