metaalALBLASSERDAM – De vakbonden FNV, CNV, VHP en De Unie roepen medewerkers in het grootmetaal en de metaalindustrie in de Alblasserwaard op om op 7 oktober te gaan staken. Volgens de bonden bieden werkgevers veel te weinig en is het tijd voor actie. Die actie begint op 7 oktober vanaf 07.00 uur bij Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Vakbondsleden die meedoen, krijgen die dag een stakingsuitkering van 58 euro.

Er wordt actiegevoerd voor 2,5 procent loonsverhoging, het afschaffen van jeugdschalen, betere afspraken over ingeleend personeel, behoud van adv dagen, verbeteren van scholingsrecht en het beperken van overuren tot maximaal 45 uur in dertien weken.

De vakbonden hadden een ultimatum gesteld aan de werkgevers. Dat is inmiddels verstreken.
“En dus is het tijd voor actie. Doe mee aan de regionale actiedag. Het moet duidelijk, hard en met zijn allen,” zo is te lezen op de website van de CNV.