ALBLASSERDAM – Het ging zaterdag 28 september niet helemaal goed tijdens de wedstrijd Alblasserdam A2 tegen EBOH A2 uit Dordrecht. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op, dat de wedstrijd werd gestaakt en dat één speler naar het ziekenhuis moest. De spelers van Alblasserdam waren het namelijk niet eens met de wijze waarop KNVB-scheidsrechter Ahmet Karacelik, die tevens trainer is bij EBOH, de wedstrijd floot. “Hij was heel partijdig, gaf een onterechte penalty en floot duidelijk voor zijn eigen club,” vertelt A2-aanvoerder Jeroen Sluimer.

Boos
De grensrechter was het, nadat hij gevlagd had voor buitenspel en de scheids daar niet op in ging, zo zat, dat hij zijn vlag in de lucht gooide en zei dat hij er mee stopte. Jeroen: “De scheidsrechter werd boos en zei tegen de grensrechter dat hij een klap ging geven. Ik ben er samen met de keeper tussen gaan staan om de scheids tegen te houden.”

Thuisfluiter
Bij het conflict was ook de 17-jarige Abdullah Durkut, speler van het A2-team bij voetbalvereniging Alblasserdam betrokken. Tijdens de wedstrijd had hij al twee keer geel (en dus rood) gekregen voor een overtreding en omdat hij de scheidsrechter een ‘thuisfluiter’ genoemd zou hebben. “Abdullah wilde de boel sussen, maar werd aangevallen door de scheidsrechter en zijn zoon. We zijn toen naar de kleedkamer gevlucht en hebben de politie gebeld. We zijn onder politiebegeleiding vertrokken,” aldus één van de spelers van Alblasserdam.

Ziekenhuis
Abdullah bleek zo hard geslagen te zijn, dat hij naar het ziekenhuis moest. “Daar constateerde een arts kneuzingen die afkomstig waren van twee vuiststompen. Abdullah wil sowieso aangifte gaan doen tegen de scheidsrechter. Daar wordt hij vandaag (maandag) over teruggebeld,” aldus aanvoerder Sluimer.

Zware codes opschrijven
Volgens scheidsrechter Ahmet Karacelik kloppen de verhalen van de Alblasserdammers niet. “Er is niemand geslagen. Ze maken daar grote verhalen,” stelt Karacelik. Hij vervolgt op boze toon: “En als Abdullah aangifte gaat doen, ga ik echt hele zware codes opschrijven. Dat kost hem een paar seizoenen.”

Uitgescholden
Karacelik vindt dat het conflict veroorzaakt is door de grensrechter. “Hij vlagde voor buitenspel en het was duidelijk geen buitenspel. Toen schold hij me uit voor vieze ******scheidsrechter en gooide hij een vlag naar mij. Abdullah ging zich er mee bemoeien. Die had ik al rood gegeven, voor het beledigen van de scheidsrechter. En hij had ook een speler van ons bij zijn nek gepakt. Mijn zoon heeft ingegrepen en heeft gezegd: ‘wegwezen’. Maar er is niet geslagen en er is niemand aangeraakt.”

Als ik fluit, ben ik de baas
Tijdens het gesprek met Karacelik valt op dat hij over ‘ons’ spreekt, als hij het over EBOH heeft. Als de scheids wordt gevraagd hoe het kan dat een trainer ook fluit tijdnes een wedstrijd van zijn eigen team, wordt Karacelik boos: “Als je daarover gaat praten hang ik gelijk op. Dat ga je maar bij EBOH vragen. Ik heb gewoon eerlijk gefloten. Ik werd wel een beetje agressief om de woorden die uit de mond van de grensrechter. Als ik fluit, ben ik de baas,” aldus de Karacelik.

Niet veilig
Of de wedstrijd, die met 3-3 werd gestaakt, ooit nog wordt afgemaakt is de vraag. “Voorlopig komen wij niet naar Alblasserdam. Wij voelen ons daar niet veilig,” besluit Karacelik.

Onderzoek
VV Alblasserdam heeft inmiddels aangegeven dat het voorval onderzocht wordt. “We weten de kant van Alblasserdam, maar willen ook graag nog het verhaal aanhoren van EBOH. Daarna trekken we conclusies en kijken we of er daadwerkelijk iets is fout gegaan. Hetzij bij ons, hetzij bij EBOH.”