IMG_3765 (Kopie)ALBLASSERDAM – Vier koeien hebben in de nacht van zaterdag 28 op 29 september een wandeling door een woonwijk in Alblasserdam gemaakt. Rond 02.30 uur ontdekten bewoners van het Zwenkgras de beesten in hun straat. Niet veel later werd de meldkamer gebeld. Met hulp van agenten werden de koeien een weiland ingejaagd. ’s Ochtends bleek dat de beesten in het verkeerde weiland waren gezet en daardoor ‘ruzie’ hadden gekregen met soortgenoten. Één van de koeien was tijdens het conflict te water geraakt en kon er niet meer op eigen kracht uitkomen.

De brandweer werd gealarmeerd om de koe weer op het droge te trekken. Er was anderhalf uur nodig om het dier, met behulp van een trekker, weer uit het water te halen. De koeien zijn door de boer weer in het goede weiland gezet.

De koeien konden volgens buurtbewoners ’s nachts ontsnappen omdat door pubers een hek was opengezet.

IMG_3706 (Kopie) IMG_3727 (Kopie) IMG_3749 (Kopie) IMG_3756 (Kopie) IMG_3765 (Kopie) IMG_3769 (Kopie) IMG_3785 (Kopie) IMG_3800 (Kopie)