16 (Kopie)ALBLASSERDAM – De aspiranten van de Alblasserdamse jeugdbrandweer hebben zaterdag 28 september een topprestatie geleverd in de Gelderse gemeente Ede. Het team wist namelijk de op één na beste ploeg van Nederland te worden tijdens de landelijke finalewedstrijd ‘hoge druk’. De ploeg stond onder leiding van bevelvoerder Reinike Hak, die na afloop niet anders kon concluderen dan dat haar team een mooie prestatie heeft geleverd. Zaterdagavond werd op de kazerne een klein feestje gevierd.

Doof
“Het was een super leuke inzet,” blikt Reinike terug. Ze vervolgt: “Toen we aankwamen zagen we dat een man fikkie aan het steken was bij een vuurkorf. Ineens was er een gigaknal. Er was een gasfles geknald. Twee slachtoffers die in de buurt waren, waren door de klap doof geworden en konden niet vertellen wat er aan de hand was. Ik heb toen opgeschaald naar ‘middelbrand’ en een tweede tankautospuit en een ambulance laten komen. Daarna hebben we beneden in het pand een vuurhaard, die naar boven en naar de achterzijde was doorgeslagen geblust.”

Voorrondes
Het team Borselen / Goes werd eerste, Alblasserdam tweede en Amerongen derde.  In het totaal deden er tien ploegen aan de wedstrijd mee. Voorafgaand aan de finale, waren al enkele wedstrijden gespeeld. Toen vielen er al zo’n vijftig korpsen af.

Op de onderste foto staan van links naar rechts: Reinike Hak, Tamara Haak, Johan Rozendaal, Wesley van Schaijk, Joost van den Breevaart, Reindert de Bruijn. En op de voorgrond Jelle de Kloe en Jochem Bot.

De foto’s zijn gemaakt door Remco van Weert, Ronald Schindler en Peter Stam.

16 (Kopie)

4 (Kopie) 6 (Kopie) 9 (Kopie) 10 (Kopie) 12 (Kopie) 13 (Kopie) 14 (Kopie) 17 (Kopie) 18 (Kopie) 20 (Kopie) 20130928_120019 (Kopie) 20130928_121322 (Kopie) 20130928_121517 (Kopie) image (Kopie) IMG_3676 (Kopie) IMG_3683 (Kopie)