maasplein alblasserdamALBLASSERDAM – Acht werkgroepen presenteren donderdag 26 september 2013 van 19.00 tot 22.00 uur hun initiatieven en ideeën voor het project ‘Meedoen in Kinderdijk’. De bijeenkomst vindt plaats in MFC Maasplein, Maasstraat 30 in Alblasserdam. Alle bewoners en belanghebbenden van de wijk Kinderdijk zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

‘Meedoen in Kinderdijk’
Gemeente, inwoners, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen gaan de komende tijd in Kinderdijk aan de slag om nieuwe manieren te vinden om de zorg voor elkaar te versterken. Grote veranderingen in de sociale zorg – vanaf 2014 krijgt de gemeente grote zorgtaken over vanuit het Rijk en minder geld om die taken uit te voeren – maken het ook noodzakelijk om de sociale samenhang in Alblasserdam verder te versterken.

Programma
Elke werkgroep vertelt in ongeveer 5 minuten over hun initiatief, welke knelpunten er waren, welke oplossing er is bedacht en wat er de komende tijd staat te gebeuren.

Een paar voorbeelden zijn:
–      De mogelijkheid van een (betaalde) klussendienst voor bewoners van de wijk door medewerkers van leerwerkbedrijf SMILE of de SWA;
–      Betere ondersteuning van mantelzorgers voor demente mensen, zodat dementen langer thuis kunnen blijven wonen en een hogere kwaliteit van leven hebben;
–      Een vorm van dagbesteding waarbij mensen in en voor hun eigen wijk kleding inzamelen en meubels repareren.

Doet u ook mee?
Tijdens de avond kunt u horen wat er al allemaal in uw wijk gebeurt. Wellicht heeft u zelf ook interessante ideeën om uw wijk te versterken. Na de presentaties is er alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. U kunt zich op de avond ook aanmelden voor deelname aan een werkgroep.