IMG_3086 (Kopie)ALBLASSERDAM – Nel Fleur – Poelsma en Theo Fleur uit Alblasserdam zijn maandag 23 september zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase ging dinsdagmiddag op bezoek om het echtpaar van harte te feliciteren met hun diamanten jubileum. Blase overhandigde het tweetal als cadeau een boek over de molens van Kinderdijk.

Kabelbaan
Nel (83) en Theo (83, maar een dag ouder dan Nel) hebben elkaar net na de oorlog ontmoet in Friesland. “Het was op een dansavond tijdens carnaval in Leeuwarden dat we elkaar ontmoet hebben. Nel was een mooie vrouw,” herinnert Theo zich. Het tweetal trouwde in 1953. In 1966 verhuisde de familie Fleur naar Alblasserdam, omdat Theo een baan kon krijgen als chauffeur bij de kabelfabriek in Alblasserdam.

Vrijwilligerswerk
Tot aan zijn pensioen heeft meneer Fleur bij de Kabelfabriek gewerkt, daarnaast was hij bij diverse organisaties zoals het Jongerenwerk en Jeugdland actief als vrijwilliger. Ook mevrouw Fleur heeft veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo hielp ze bij Jeugdland, was ze vrijwilliger bij de EHBO en bij het Bureau Sociale Raadslieden. Zowel Nel als Theo zijn voor hun vrijwilligerswerk Koninklijk onderscheiden.

Kinderen
Het echtpaar Fleur kreeg drie kinderen (Titus, Alex en Ali) en zeven kleinkinderen. Dinsdagavond wordt het jubileum met de familie gevierd.

IMG_3086 (Kopie)

Van links naar rechts staan de zonen Alex en Titus, Theo, dochter Ali, burgemeester Blase en Nel.

Van links naar rechts staan de zonen Alex en Titus, Theo, dochter Ali, burgemeester Blase en Nel.