Begeleiding bevallende vrouw politieALBLASSERDAM – Doordat de Dam in Alblasserdam wegens het Havenfestival en een provinciale weg in de Alblasserwaard wegens werkzaamheden afgesloten waren, moest zaterdag 21 september veel extra verkeer via de Oude Torenbrug het Damdorp in en uit. Hierdoor ontstonden lange files. Sommige mensen deden er bijna drie kwartier over om het dorp te verlaten of in te komen. In die file stonden ook verloskundige Danielle de Groot van De Bakermolen en een bevallende mevrouw. De twee waren onderweg naar het ziekenhuis.

Zwaailicht en sirene
“Nadat ik, met de barende vrouw naast me, 25 minuten op de Van Eesterensingel heb staan wachten, heb ik de politie gebeld. Ze zouden me komen halen,” vertelt Danielle na afloop. Niet veel later arriveerde een politieauto en kon de versnelde tocht door het Damdorp beginnen. Met zwaailicht en sirene baande de politie, met vlak daarachter het busje van de verloskundige en de zwangere vrouw, zich een weg door het dorp.

Niet waarderen
Toch kon niet iedereen de actie waarderen. Danielle vertelt: “Sommige mensen zetten hun auto voor mijn neus. Een agent stapte uit de auto en zorgde er voor dat ik er alsnog langs kon. Dankzij de politie is de baby (een meisje) niet in mijn bus, maar gewoon in de verloskamer van het ziekenhuis geboren.”

BUrjYHpCUAEwg8s.jpg large