IMG_3049 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het speeltuintje langs het Boerenpad, ter hoogte van de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam, heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 in brand gestaan. De brandweer werd rond 02.30 uur opgeroepen om de boel te komen blussen. Intussen probeerde één van de buurtbewoners het vuur te doven door emmers water over het brandende plateau te gooien. Dit had echter weinig zin, want na elke emmer laaide het vuur weer op. Volgens de brandweer had dat te maken met het feit dat brandend kunststof zichzelf warm houdt.

Uiteindelijk is het vuur met krachtige handblusser gedoofd. Zowel het plateau van het speeltoestel als het kunstwerk liepen brandschade op. Volgens de blussende buurtbewoner heeft een aantal jongens de brand aangestoken.

 

IMG_3049 (Kopie)

IMG_3051 (Kopie) IMG_3065 (Kopie)