sgpj alblasserwaardALBLASSERDAM –  ‘SGP-Jongeren Alblasserwaard’ organiseert op vrijdag 4 oktober in Landvast in Alblasserdam een thema-avond over bezuinigingen. Te gast zijn de Tweede Kamerleden Wouter Koolmees (D66) en Elbert Dijkgraaf (SGP). Het debat staat onder leiding van Pieter Verhoeve, burgemeester van de gemeente Oudewater en oud-inwoner van Bleskensgraaf. Het is de eerste keer dat SGP-Jongeren Alblasserwaard, een organisatie die dit jaar is opgericht, een thema-avond organiseert.

 

Bezuinigingen
De jongeren gaan in op het thema `Bezuinigingen? (N)ergens voor nodig?!’ Vragen die centraal staan, gaan onder andere over bezuinigingen in het onderwijs, de toekomst en het pensioen van de jongeren. “Ook hopen we terug te blikken op Prinsjesdag. Wat betekenen al die bezuinigingen nu concreet? De mensen in de zaal krijgen volop gelegenheid om mee te praten over deze onderwerpen,” vertelt voorzitter Wietse Blok van SGP-Jongeren Alblasserwaard.

Volle zaal
Wietse zegt blij te zijn dat de eerste thema-avond op 4 oktober een feit wordt: “Als bestuur hopen we dat onze enthousiaste inzet een goed vervolg krijgt. We hopen op een goed gevulde zaal. Het onderwerp spreekt ons als jongeren aan en we hopen dat meer jongeren de weg naar de zaal weten te vinden.”

Vragen
De bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaats in Landvast in Alblasserdam. Inlopen kan vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Daarbij is eenieder vrij te geven wat hij / zij wil. Vragen? Mail naar alblasserwaard@sgpj.nl.