IMG_1769 (Kopie)ALBLASSERDAM – Jan de Ruiter (60) uit Alblasserdam heeft vrijdagavond 20 september uit handen van burgemeester Bert Blase een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Dit gebeurde tijdens de taptoe op het Raadhuisplein in het Damdorp. De Ruiter werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn vele vrijwilligerswerk.

De heer De Ruiter is sinds 2001 vrijwilliger en sinds 2011 bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam. Van 1990 tot heden is hij vrijwilliger bij de Alblasserdamse IJsclub met circa 1300 leden. Van 1973 tot heden is hij actief lid en bestuurslid van de muziekvereniging Oefening Kweekt Kunst te Streefkerk met circa 60 leden. Daarnaast heeft hij van 1984 tot 1986 als penningmeester en van 2006 tot 2007 als voorzitter gefungeerd en heeft hij o.a. de viering van het 80- en 100-jarig bestaan van de vereniging georganiseerd. Ook organiseerde hij 17 jaar lang het Nationale Solisten Concours.

Samenleving
De Ruiter is gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. De Alblasserdammer is door het Kapittel decorabel geacht en gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

IMG_1769 (Kopie)

IMG_1764 (Kopie) IMG_1773 (Kopie)