schakenALBLASSERDAM – Schaakvereniging Papendrecht / Alblasserdam geeft in de komende drie maanden twee schaakcursussen. Het eerste programma is bedoeld voor mensen die willen leren schaken. Naast de spelregels komen ook tactiek en de eerste strategie van het schaakspel aan de orde. De lessen voor beginnende schakers zullen plaatsvinden op vijf donderdagmiddagen in de maanden oktober, november en december. In diezelfde periode start een tweede cursus, maar dan op vijf vrijdagavonden. Deze lessen zijn bedoeld voor huisschakers en beginnende clubspelers. In deze serie lessen zal vooral aandacht worden besteed aan de strategie van het schaakspel.

Twee uur
De lessen worden gehouden in het Denksportcentrum van Papendrecht. Elke les duurt ongeveer twee uur. De schaakvereniging stelt het materiaal beschikbaar. Aan niet-leden wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 25,= per cursus van vijf lessen van elk twee uur.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen een mail sturen naar paschaakt@hotmail.com onder vermelding van het schaakniveau (beginner of huisschaker) en de voorkeur voor donderdagmiddag of vrijdagavond. Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn, ontvangt de geïnteresseerde bericht wanneer de cursus exact zal starten.