bandenspanningcheckALBLASSERDAM – Alblasserdammers kunnen vrijdag 20 september tussen 10.00 en 17.30 uur gratis hun bandenspanning laten checken op het Wilgenplein in Alblasserdam. Het ‘Band op Spanning-team’ is de hele dag aanwezig om banden te checken en op te pompen. Om 10.30 uur laat ook wethouder Sjoerd Veerman zijn autobanden nakijken. De actie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek die maandag van start ging. Volgens het persbericht van de gemeente Alblasserdam rijdt ongeveer zestig procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning.

Bandenslijtage
“Dat is zonde want met de juiste bandenspanning kan 2 tot 5% brandstof bespaard worden. Het vermindert bovendien de bandenslijtage, de remweg wordt korter en de wegligging beter,” zo staat in het persbericht.

In de hele regio vinden deze week activiteiten plaats om duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Zo vond maandag de fietscontrole op de weekmarkt in Alblasserdam plaats. Wethouder verkeer Peter Verheij liet daar zijn eigen fiets keuren. Woensdag werd het Symposium Duurzaam Mobiel Ondernemen gehouden in Dordrecht. Wethouder Veerman was daarbij aanwezig.

Meer info
Op www.drechtsteden.nl/mobiliteit is meer achtergrondinformatie over de afzonderlijke (regionale) activiteiten te vinden.