Foto WRW 3013 (Kopie)ALBLASSERDAM -De week van 23 tot en met 29 september is door de Internationale Raad van Reflexologen uitgeroepen tot ‘Wereld ReflexologieWeek’. Wereldwijd zullen in die week duizenden voetreflexologen mensen kennis laten maken met de ‘helende kunst van het werken met voeten’. In de Alblasserwaard hebben drie gediplomeerde voetreflexologen de handen ineen geslagen om gezamenlijk op meerdere plaatsen gratis kennismakingsbehandelingen te geven. Dit gebeurt in Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers en Streefkerk.

Lijda de Bruijn, Alie van Delft en Nienke Veen-van Aken hebben de voetreflexologie opleiding bij de Bond van Europese Reflexologen (BER) gedaan en zijn aangesloten bij deze beroepsvereniging. Ze vertellen: “We hebben alle drie een eigen praktijk in de regio, op die manier hadden we elkaar snel gevonden. Het is zo leuk om samen te kunnen laten zien wat voetreflexologie met een mens kan doen.”

Vier locaties
De kennismakingsbehandelingen worden op vier verschillende plaatsen gegeven, namelijk Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers en Streefkerk. “Het doel van deze week is om meer bekendheid te geven aan deze natuurgeneeswijze en aan de positieve effecten van een behandeling op het welzijn van de mens,” aldus Nienke.

Meer belangstelling
Zij vervolgt: “In ons omringende landen, zoals bijvoorbeeld Denemarken, is voetreflexologie een door de overheid erkende behandelmethode waar door vele Denen gebruik van wordt gemaakt bij allerlei klachten. In Nederland is de belangstelling groeiende. Steeds meer verzekeraars en werkgevers gaan over tot het vergoeden van de voetbehandelingen, mits door een erkende (o.a. BER-) beroepsreflexoloog uitgevoerd.”

4400 jaar oud
Voetreflexologie is al 4400 jaar oud en werd reeds toegepast in het oude China, in Egypte en bij bevolkingsgroepen van Noord- en Zuid-Amerika. De reflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Op de voeten wordt in zones het lichaam geprojecteerd. Door het geven van een impuls op deze reflexzones gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. De reflexoloog geneest niet maar helpt de mens zichzelf te genezen. Door de behandeling wordt de zelf-genezende kracht van het lichaam geactiveerd waardoor een betere conditie kan ontstaan.

Aanmelden
Nienke, Lijda en Alie zullen op onderstaande dagen aanwezig zijn op de genoemde locaties voor het geven van een gratis kennismakingsbehandeling, voor het geven van uitleg en het beantwoorden van uw vragen.

Maandag 23 september  10:00 – 16:00
Praktijk voor voetreflexologie (Lijda de Bruin)
Lekdijk 107, Nieuw-Lekkerland
Aanmelden: 0184-681604

Dinsdag 24 september  10:00 – 16:00
Gezondheidscentrum Groot Ammers (Alie van Delft)
Fortuijnplein 25a (1e verdieping), Groot Ammers
Aanmelden: 0184-661689 of 06-22437303

Donderdag 26 september  9:00 – 12:00
Fysiotherapiepraktijk
Burg. Dekkingstraat 22, Streefkerk
Aanmelden: 0184-681604

Vrijdag 27 september  10:00 – 16:00
De Bakermolen (Nienke Veen-van Aken)
Parallelweg 11 (in DOK 11), Alblasserdam
Aanmelden: 078-6156945 of nienke@homines.nu