mwangaza 2 (Kopie)ALBLASSERDAM – Zo’n twintig (wees) kinderen uit Oeganda (Afrika) komen zaterdag 28 september naar Alblasserdam om te zingen in het gebouw van de Jozua-gemeente aan de Ampèrestraat. De kinderen zullen een benefietconcert geven, waarvan de opbrengst bestemd is projecten in het zuiden van Oeganda. De avond wordt georganiseerd door de Uganda Child Care Foundation (UCCF). Dit is een jonge stichting die hulp biedt vanuit een christelijk perspectief door onder andere een kindsponsoringprogramma.

Stralend licht
Tijdens deze benefietavond wordt er opgetreden door Mwangaza en Amazing Kids & Teens. Kinderkoor Mwangaza bestaat uit 20 (wees)kinderen afkomstig uit Oeganda.  Het woord ‘Mwangaza’ komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. “Elk optreden is een kans om hun hartverscheurende verhaal te vertellen. Een podium om te getuigen van hun droom, hun hoop. Met als doel een hopeloos heden om te buigen tot een hoopvolle toekomst,” aldus de organisatie.

Vierde keer
Mwangaza komt dit jaar voor de vierde keer naar Nederland voor een spectaculair optreden met zang, dans, traditionele Afrikaanse drums en kleding. Amazing Kids & Teens zijn twee enthousiaste groepen kinderen en tieners die in een spetterende show met zang, dans en drama over God vertellen.

Gratis
De groepen staan onder leiding van Gert-Jan & Hanneke Scherff. Ze schrijven zelf de liedjes en sketches die passen bij deze tijd en aansluiten bij de kinderen. Het concert vindt plaats in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4, Alblasserdam en begint om 19:30 uur. De entree is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor UCCF.

mwangaza 2 (Kopie)

amazing kids & teens 1 (Kopie) amazing kids & teens 2 (Kopie) mwangaza 1 (Kopie)