marechausseebegeleidingKINDERDIJK – Drie luxe, zwarte auto’s reden woensdag 18 september met zwaailicht en onder begeleiding van diverse motoren van de Koninklijke Marechaussee door Alblasserdam en Kinderdijk. Later bleek dat de ambassadeur van Oeganda als ‘special guest’ een bezoek heeft gebracht aan de molens van Kinderdijk. De ambassadeur was er op uitnodiging van Buitenlandse Zaken. Na het volgen van het programma heeft de ambassadeur een stem uitgebracht op de contramolen die genomineerd is voor de Molenprijs 2013.

Deze prijs is ingesteld door Vereniging De Hollandse Molen. Het project dat de meeste stemmen weet te winnen bij het grote publiek wint de Molenprijs ter waarde van 90.000 euro. Medewerkers en vrijwilligers van de SWEK zijn al weken bezig vrienden, bekenden en onbekenden te vragen om hun stem. Er kan gestemd worden via www.molenprijs.nl/kinderdijk.php.