Burgernet burgenetmelding telefoon smsALBLASSERDAM – Sinds de invoering van ‘Burgernet’ in Alblasserdam hebben al zo’n 1500 Alblasserdammers zich aangemeld. Burgemeester Bert Blase wil graag dat het aantal deelnemers nog verder groeit: “Ik zou graag zien dat dit aantal flink toeneemt, om onze wijken nóg veiliger te maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden,” aldus Blase.

Deze maand is de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start gegaan. Tijdens deze campagne worden iedereen van zestien jaar en ouder opgeroepen om zich aan te melden voor Burgerenet via www.burgernet.nl.

Hoe werkt het?
Burgernet werkt redelijk eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

Succes
“Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér. Meld je vandaag nog aan,” adviseert burgemeester Blase.

Inzet
In Alblasserdam werd Burgernet in de afgelopen twee jaar meermalen succesvol ingezet. Het ging daarbij om zaken als verdachte voertuigen, vermissingen en verdachte personen.

Burgernet burgenetmelding telefoon sms