IMG_8183 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland houdt op zaterdag 14 september de jaarlijkse jeugd-brandweerdag. De locatie is het park ‘De Wielewaal’ voor het `t Weallant. De jeugd-brandweerdag is een spelletjesmorgen voor de plaatselijke schooljeugd van de groepen zes, zeven en acht van de basisschool. Er worden zo’n 150 kinderen verwacht.

Het programma van de morgen ziet er als volgt uit: om 08.00 uur wordt de jeugd-brandweerdagvlag gehesen, waarna de groepjes worden opgelezen. Vervolgens begint de spellencarrousel voor de groepen 6, 7 en 8. Na deze (nieuwe) spelletjes zal er door de brandweer een korte demonstratie worden gegeven over wat te doen bij vlam in de pan.

Schoolstrijd
Wanneer de demonstratie ten einde is, begint de schoolstrijd. De scholen zullen hierin hun best doen om de felbegeerde wisselbeker in de wacht te slepen. Deze schoolstrijd wordt gespeeld door een groepje kinderen uit groep 8.

Kort overzicht (tijden zijn onder voorbehoud):
08.15 uur: iedereen aanwezig bij ’t Weallant en oplezen v/d groepjes
08.30 uur: spellencarrousel
10.15 uur: korte demonstratie vlam in de pan
11.00 uur: start schoolstrijd
12.00 uur: prijsuitreiking spellencarrousel en schoolstrijd