een en al oorALBLASSERDAM – Zaterdag 7 september hebben de verenigingen” V.A.H.” en “Ons Belang” uit Alblasserdam in samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland een kijk -en doedag georganiseerd aan het Rijzenwiel in Alblasserdam.  Deze dag was bedoeld om de kinderen een beetje wegwijs te maken en uitleg te geven over witvissen, roofvissen, karpervissen en vliegvissen daarnaast kwamen Louis Antonis en Henk Nederveen, twee ervaren vismeesters, langs om uitleg te geven over het leven in en om het water.

In totaal hebben zich 92 kinderen opgegeven voor deze dag. Om 9.30 moesten ze zich verzamelen en kon er om 10.00 uur gestart kon worden. Na de groepsindeling konden ze naar hun eerste onderdeel.

Roofvissen
Bij het roofvissen mochten de kinderen een onderlijn maken en konden ze werpen met een plug in een specie kuip en uiteraard ook in het water.

Witvissen
Bij het witvissen mochten de kinderen een tuigje maken en konden ze dertig minuten vissen, elk gevangen vis werden gemeten en de centimeters waren gelijk de punten.

Karpervissen
Bij het karpervissen mochten ze een onderlijntje knopen en werd er uitleg geven over het verantwoord omgaan met de karper door de leden van KGB baits . De groepen in de middag konden 2 x getuige zijn bij het vangen van een karper. Clint van Pelt de jongste telg van KGB baits wist de aanbeten te verzilveren.

Vliegvissen
Bij het vliegvissen mochten de kinderen werpen met een vliegvishengel en sommige kinderen hadden het geluk dat ze een vliegje mochten binden.

Waardebon
Om 12.00 uur was het tijd voor patat met een kroket of frikadel. Na een lange mooie geslaagde dag was het om 16.00 uur tijd om naar huis te gaan. De 10 kinderen met hoogst aantal punten kregen nog een Waardebon mee van Hengelsport winkel de Snuffelhoek. Onder de kinderen werden ook een 5 tal setjes verloot van Piet Vogel Rig Solutions.

Geslaagde dag
“Als Jeugdcommissie kijken we terug op een zeer geslaagde dag en willen we alle vrijwilligers bedanken die van deze dag een succes hebben gemaakt. Onze speciale dank gaat uit naar de Lidl Alblasserdam, C1000 Nieuw Lekkerland , Bezemer Dijk bestratingen en Sportvisserij Zuidwest Nederland zij hebben deze dag mede mogelijk gemaakt,” aldus medeorganisator Hikmet Hakioglou.

De foto’s en tekst zijn aangeleverd door Hikmet Hakioglou.

een en al oor

Michael Smit (R) Janos Gyori (l) KGB (Kopie) mooi koppel bij elkaar (Kopie) mooi leer moment rustig drillen. (Kopie) onderlijntje maken voor een plug. (Kopie) op het droge werpen. (Kopie) Tuigje maken (Kopie) uitleg door Ronald de Witte KGB (Kopie) uitleg roofvis Patrick de Jong (Kopie) uitleg van Sebastiaan Barendrecht KGB (Kopie) visje vangen (Kopie) Vismeester Henk Nederveen (Kopie) Vismeester Louis Antonis (Kopie) vismeesters (Kopie) vliegje maken met Leen Willemstein (Kopie) vliegles van Wim Sturrus en Jacco Zanen (Kopie)