IMG_0766 (Kopie)ALBLASSERDAM -Terwijl prinses Laurentien op maandag 9 september ’s middags de week van de Alfabetisering opende in de Efteling, was wethouder Peter Verheij ’s morgens al op bezoek geweest  bij op basisschool Het Kompas in Alblasserdam om mee te doen aan deze week van de Alfabetisering. De wethouder las de kinderen uit Groep 5 voor uit het boek ‘O nee, niet weer een boek’. Van 10.30 uur tot 10.45 uur heeft groep 5 van Het Kompas meegedaan aan de voorleesestafette. De wethouder las als een echte schoolmeester aan de kinderen voor uit het boek van van Magali de Frémery. Nadat ook de juf een deel had voorgelezen, vertelde de wethouder over zijn lievelingsboek en nodigde de kinderen uit over hun eigen lievelingsboek te vertellen.

Half miljoen
Net als de kinderen en leerkrachten van Het Kompas vindt wethouder Verheij het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen lezen en schrijven. Maar in Nederland zijn nog steeds anderhalf miljoen volwassenen die dat niet goed kunnen. Daarom juicht hij het meedoen aan de week van Alfabetisering van harte toe. Het thema van de week van de alfabetisering is in 2013 “Boek je toekomst!”

Toekomst
“Hiermee laten we weten dat het kunnen lezen en schrijven essentieel is voor de invulling van je toekomst. Er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven: een wereld waarin je je eigen doelen kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Een wereld waarin je je vrij kan bewegen en waaraan je mee kan doen. Kortom: lezen en schrijven leidt tot een beter toekomstperspectief! En 15 minuten per dag (voor)lezen is eigenlijk al genoeg,” aldus Verheij.

IMG_0766 (Kopie)

IMG_0765 (Kopie) IMG_0769 (Kopie) IMG_0780 (Kopie) IMG_0782 (Kopie)