IMG_0791 (Kopie)ALBLASSERDAM – De brandweer en de Omgevingsdienst hebben maandag 9 september onderzoek gedaan naar een ‘vreemde lucht’ ter hoogte van het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Na enig zoeken werd op het bedrijventerrein, waar de containerterminal wordt ontwikkeld, de vermoedelijk oorzaak aangetroffen; namelijk: een net besproeide berg met zand. Op de zandberg was in de ochtend een ‘milieuvriendelijk stuifbestrijder op basis van gemodificeerd biopolymeer’ aangebracht om er voor te zorgen dat het zand niet weg zou waaien. Dit bracht, zo bleek later, een aparte, zoete geur met zich mee.

Maximaal een dag
Actie ondernemen bleek niet nodig te zijn, omdat het aangebrachte middel niet schadelijk is voor de gezondheid. De producent van het stuifbestrijdingsmiddel Nodustinfra laat desgevraagd weten dat het middel inderdaad een geur met zich meebrengt. “Ik ga er vanuit dat dit geurtje maximaal een dag lang waarneembaar is.”

Aannemer
De Omgevingsdienst van Zuid-Holland Zuid is nog langs geweest bij de aannemer die het middel heeft opgebracht om te overleggen wat de mogelijkheden zijn om de geuroverlast te beperken. Voorlopig wordt er geen nieuw stuifbestrijdingsmiddel op de zandhoop aangebracht.

IMG_0791 (Kopie)

IMG_0786 (Kopie) IMG_0789 (Kopie) IMG_0799 (Kopie) IMG_0804 (Kopie) IMG_0807 (Kopie)