Brug over de Noord Alblasserdamse BrugALBLASSERDAM – De Brug over de Noord heeft maandag 9 september ruim een uur open gestaan. De storing begon rond 14.15 uur. Een uur later was de storing, na enige arbeid van een monteur weer verholpen. Rond 16.30 uur kreeg het wegverkeer opnieuw te maken met een ‘gestoorde’ brug. De slagbomen bleven namelijk ruim een half uur lang gesloten, waardoor de brug opnieuw niet toegankelijk was. De eerste storing werd veroorzaakt door een kapot relais. “Dat is een soort eindschakeling van de grendel. Zo’n relais geeft een seintje als de brug goed gesloten is. Dat was kapot gegaan,”aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Wat de oorzaak van de tweede storing is, is nog niet bekend. Het is de derde keer in korte tijd dat de brug langere tijd niet toegankelijk is voor het wegverkeer. Afgelopen zaterdag stond de brug ruim zes uur lang open, omdat de smering niet goed was.