IMG_0398 (Kopie)ALBLASSERDAM – Met het aanraken van het scherm van een iPad heeft burgemeester Bert Blase vrijdag 6 september het Internetbureau Fast ForWaard in het Ambachtsherenhuis aan het Cortgene in Alblasserdam geopend. Na jaren van leegstand krijgt het pand, dat in de volksmond ‘Huis Rijkee’ werd genoemd, nieuwe bewoners die de ambitie hebben internetinnovatie te brengen in de Alblasserwaard.  Internetbureau FastForWaard  bedenkt, realiseert en onderhoudt webapplicaties en –sites  voor bedrijven die zijn gevestigd in de Alblasserwaard.

FastForWaard wil kennis en ervaring delen in de Alblasserwaard en Drechtsteden, met als doel de regio maatschappelijk en economisch te versterken. Bedenker en oprichter Martijn van Leen voorziet met het internetbureau in een sterke behoefte. Martijn van Leen: “ Ik zie dat er hier veel mooie bedrijven gevestigd zijn. Velen hebben een website maar vaak maakt deze geen deel uit van een online of digitale strategie. Ik zie dat deze bedrijven vaak moeite hebben het tempo van de razendsnelle (online) ontwikkelingen en de toenemende online concurrentie bij te houden. FastForWaard leunt op 20 jaar internetervaring en kan zo de bedrijven uit deze regio versterken.”

Van Leen,  geboren en getogen in de Alblasserwaard, is tevens mede-eigenaar van het succesvolle internetbureau W3S in Rotterdam en is sinds 1994 actief op het gebied van Internet.

Keuze voor Ambachtsherenhuis
De keuze voor het Ambachtsherenhuis is voor Internetbureau FasForWaard heel simpel. Martijn van Leen: “FastForWaard en het Ambachtsherenhuis is een fijne combinatie van karakteristiek en innovatief, van ziel en droom en waar de geschiedenis van het dorp en haar online toekomst elkaar vinden”.

Nieuwe bestemming
De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom de kostbare renovatie van het Ambachtsherenhuis dat gebouwd werd in 1841 door ambachtsheer Cornelis Rijkee. Het dijkhuis werd in desolate staat aan de Vereniging Hendrick de Keyser overgedragen in 2006. De grote restauratie van dit unieke monument is in 2010 afgerond. Na langdurige leegstand heeft dit prachtige historische pand in Alblasserdam nu een nieuwe innovatieve bestemming gekregen.

IMG_0388 (Kopie) IMG_0390 (Kopie) IMG_0398 (Kopie) IMG_0380 (Kopie)