Gooi niet weg 1ALBLASSERDAM – Vanaf zaterdag 7 september tot en met 26 oktober zijn er in Alblasserdam mooie prijzen te winnen met het inleveren van oude afgedankte elektrische apparaten. Iedereen die een oud apparaat inlevert, maakt kans op een nieuw apparaat zoals een tablet, een wasmachine, een espressomachine of televisie. Wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam zal aanstaande zaterdag als start van de campagne een willekeurige bezoeker die een elektrisch apparaat komt inleveren, verrassen met een prijs en een eerste coupon. Dit gebeurt om 10.00 uur bij Hornbach in Alblasserdam.

90 procent
Met de campagne  “Gooi niet weg, lever in! “ wijst de gemeente Alblasserdam alle inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken, en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu.

Actiecoupon
Iedereen die van 7 september t/m 26 oktober een oud apparaat bij de milieustraat of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon die kans geeft op spectaculaire prijzen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. Daar kun je een oud elektrisch apparaat inleveren als je hetzelfde apparaat nieuw koopt. Bij de kringloopwinkel kun je oude apparaten inleveren als ze nog hergebruikt kunnen worden. Op de site www.gooinietweg.nl neem je door het invullen van deze actiecode deel aan de actie en maak je kans op het winnen van spectaculaire prijzen.

37 gemeenten
De actie maakt deel uit van de campagne “Gooi niet weg, lever in!”, die door afval- en energiebedrijf HVC samen met 37 deelnemende gemeenten in Noord- en Zuid Holland wordt georganiseerd.