IMG_9981 (Kopie)ALBLASSERDAM – Meneer en mevrouw Rizaoglu uit Alblasserdam nemen deze week afscheid van hun schoonmaakwerk in het Makado. In de afgelopen dertig jaar werkte het echtpaar bijna dagelijks in het winkelcentrum. Nu ‘meneer Riza’ zeventig jaar en ‘mevrouw Riza’ 65 jaar is geworden, vinden de twee het welletjes. “Het was een mooie tijd. We hebben er met veel plezier gewerkt,” aldus de Damdorpers. Dinsdagavond 3 september hebben de winkeliers feestelijk afscheid genomen van de schoonmakers. Beiden kregen een nieuwe elektrische fiets als afscheidscadeau.

Machinespecialist
Mevrouw Rizaoglu begon ruim dertig jaar geleden met de schoonmaakwerkzaamheden in het Alblasserdamse winkelcentrum. Zij kreeg daarbij hulp van haar man, die pro deo meehielp met het dweilen, afval opruimen en ramen schoonmaken. Later kwam ook hij in dienst bij het centrum. Mevrouw Rizaoglu reed vooral op de schoonmaakmachine en haar man dweilde de vloeren, zeemde de ramen, regelde de kraampjes en verfde hier en daar wat bij.

Spic en span
De twee zijn inmiddels bekende Alblasserdammers die bekend staan om hun ijver. “De samenwerking verliep altijd erg goed. Als er iets was en je belde op, dan kwamen ze er gelijk aan. De Riza’s  waren eigenlijk de conciërges van het Makado. Elke keer zorgden ze er weer voor dat het centrum er spic en span uitzag,” aldus Arie Bakker van de winkeliersvereniging.

Gemis
Ook Ronald van Bennekum, directeur/eigenaar van het Makado is vol lof over meneer en mevrouw Rizaolgu. “Voor ons is dit echt een gemis. Ze deden hun werk goed en waren dik tevreden. Het is jammer dat ze weggaan, maar op een gegeven moment komt er een leeftijd dat je moet stoppen.”

Servicemanager
De functie van het Griekse echtpaar wordt overgenomen door twee mannen. Zij zullen voortaan het Makado in de vroege ochtend,  in plaats van in de avond, schoon gaan maken. Verder wordt Dennis Nieuwveld als servicemanager aangesteld. Hij zal veertig uur per week in het Makado aanwezig zijn om onder meer het transport in goede banen te leiden. “Verder ga ik me bezig houden met eigenlijk alles wat met het beheer van het winkelcentrum te maken heeft,” aldus Nieuwveld.

Volkstuin
Meneer en mevrouw Rizaoglu gaan genieten van hun pensioen en zullen de komende tijd regelmatig te vinden zijn op hun volkstuin langs het Boerenpad in Alblasserdam. Daar verbouwen zij hun eigen groentes en kunnen ze goed tot rust komen.

IMG_9981 (Kopie)