politieautoALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag op zondag 1 september is bij twee bedrijven in Alblasserdam ingebroken. De inbraken vonden plaats tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagochtend 11.00 uur aan de Ampèrestraat en aan de Edisonweg. Bij een bedrijf aan de Ampèrestraat stonden zo’n 30 vrachtwagencombinaties op een afgesloten terrein opgesteld. De eigenaar ontdekte zondagochtend dat de daders zich toegang hadden verschaft tot het terrein en dat zij 22 opleggers hadden opengesneden. Uit één van die opleggers is een hoeveelheid computerapparatuur gestolen. De daders hebben de buit meegenomen in een oplegger van het bedrijf.

Eenzelfde soort incident heeft plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Edisonweg. Daar werden 7 opleggers opengesneden. Voor zover bekend werd daar niets buitgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beide inbraken. Heeft u iets verdachts gezien bij één of beide locaties in de nacht van zaterdag op zondag tussen 19.30 en 11.00 uur, of heeft u in de vroege zondagochtend een vrachtauto met een oplegger zien rijden met het opschrift “Kroon”, neemt u dan contact op met het Wijkteam Alblasserdam van de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.