IMG_9906 (Kopie)ALBLASSERDAM – Een personenauto van een 60-jarige vrouw uit Zwijndrecht is in de nacht van zondag 1 op maandag 2 september volledig uitgebrand. De brand ontstond rond middernacht op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. “Ik zag ineens rook achter de auto vandaan komen. Vervolgens heb ik direct de auto langs de kant gezet, heb mijn tas gepakt en ben uitgestapt,” aldus de Zwijndrechtse. Niet veel later stond de auto in lichterlaaie. Omstanders belden 112 en niet veel later werden de brandweer van Alblasserdam en Ridderkerk opgepiept om te blussen.

Mooi autootje
Hoewel de brand redelijk snel onder controle was, bleef er van de Ford Ka weinig over. “Heel jammer. Het was zo’n mooi autootje. Ik had hem al negen jaar. Je raakt er toch aan gewend. Gelukkig heb ik nog wel mijn tas kunnen pakken,” vertelde de Zwijndrechtse. Hoe de brand is ontstaan is voor de bestuurster een raadsel. “Ik heb onlangs nog de motorolie bijgevuld. De auto had verder geen mankementen.”

Rijstroken
Het uitgebrande voertuig is op een bergingsauto meegenomen. Nadat de weg schoon was gemaakt, werden de twee afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

IMG_9887 (Kopie) IMG_9893 (Kopie) IMG_9896 (Kopie) IMG_9906 (Kopie) IMG_9907 (Kopie) IMG_9910 (Kopie) IMG_9912 (Kopie) IMG_9916 (Kopie) IMG_9917 (Kopie) IMG_9920 (Kopie) IMG_9925 (Kopie) IMG_9926 (Kopie) IMG_9928 (Kopie)