IMG_9691 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam bestaat dit jaar vijf jaar en dat wordt gevierd. Deze week werden alle kinderen die meededen aan Jeugdland getrakteerd op een ijsje uit de ijscowagen.  De komende weken worden ook de verenigingen, die samenkomen in Landvast, getrakteerd op iets lekkers. Op 19 september draait om 20.30 uur een gratis buitenfilm op het parkeerterrein van Landvast. Tot morgenavond kan er gestemd worden via Facebook welke film er vertoond moet worden.

Films
De strijd is tussen ‘Intouchables’ en ‘de Marathon’. Alle Alblasserdammers en de bezoekers uit de omstreken zijn van harte uitgenodigd op dit feestje. Stoelen of kleedjes kunnen zelf meegebracht worden. Een stoeltje huren is ook mogelijk. Dit kost een euro.

Popcorn
“Ook verkopen we op deze avond voor het eerst in vijf jaar verse popcorn. De opbrengst van de stoeltjesverhuur en verkoop van popcorn is voor stichting ‘Jarige Job’. Deze stichting zet zich in voor kinderen die in arme gezinnen leven en voorziet ze van een box met een cadeautje voor de jarige, lekkers en iets om te trakteren op school. Een mooi goed doel dat past bij ons feestje dus,” aldus Hans Laheij, bedrijfsleider bij Landvast.

Gamenacht
In oktober vindt opnieuw een verjaardagsactiviteit plaats. In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober (einde herfstvakantie) kan er gegamed worden op het grote bioscoopscherm.

Wedstrijd
In november krijgen bedrijven die in Landvast vergaderen iets lekkers bij de koffie aangeboden en in december vindt een wedstrijd plaats waarbij vijf keer vijf filmkaartjes te winnen zijn. Meer informatie over die wedstrijd volgt later.

IMG_9691 (Kopie)

IMG_9688 (Kopie) IMG_9689 (Kopie)