Ladies Tour 35 (Kopie)ALBLASSERDAM – Op zondag 29 september 2013 organiseert Ladies Circle Alblasserwaard een gezellig en sportief fietsevenement voor vrouwen: “ALS Ladies Tour 35” in Dordrecht. Met dit fietsevenement hopen de dames van de Ladies Circle Alblasserwaard een mooi bedrag van € 5000,00 bij elkaar te fietsen. Het is de bedoeling om met ongeveer 200 dames circa 35 km te fietsen in en rond Dordrecht, dit alles voor het goede doel ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

Wat is ALS – Amyotrofische Laterale Sclerose
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dat komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.

De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) doorgaans in tact, evenals de werking van darmen en blaas. Wel worden geleidelijk aan steeds meer spieren aangedaan, behalve de hartspier. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is slechts drie tot vijf jaar.

Deelname voor alle dames jong en oud!
De organisatie is druk om de laatste hand te leggen aan dit sportieve fietsevenement. Vind je het leuk om voor dit goede doel je fiets te pakken en mee te fietsen, schrijf je dan in via: ladiestour35@ladiescircle.nl. Kosten zijn per persoon € 25,00 (meiden tot 15 jaar € 17,50). (dit is incl. koffie/thee bij ontvangst en een lunch onderweg). Kijk voor meer informatie op: http://lc35.ladiescircle.nl/

Sponsoren voor ALS Ladies Tour 35:
Om deze dag en deze actie tot een groot succes te maken, zijn donaties erg welkom. Bij een donatie van € 50 of meer wordt uw bedrijfslogo vermeld op het programma overzicht. We hopen natuurlijk dat veel bedrijven hun medewerking willen verlenen, zodat dit initiatief op kleine schaal een groot succes wordt. Wilt u graag doneren, stuur dan een email aan ladiestour35@ladiescircle.nl. Vanuit de organisatie wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard
Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard is een serviceclub van jonge dynamische vrouwen tot 45 jaar die zich inzet voor het goede doel door het inzamelen van geld of het verrichten van vrijwilligerswerk. En dat met heel veel plezier en lol. De leeftijdsgrens zorgt er voor dat de club voortdurend in beweging is en blijft. Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard is onderdeel van Ladies’ Circle Nederland. Lid worden van een Ladies’ Circle kan op uitnodiging. De leden zijn vrouwen die door hun beroep of interesses in de betreffende Circle passen.