N214 alblasserwaard provincie zuid-holland (Kopie)REGIO – De provincie Zuid-Holland is genoodzaakt de N481 op zondag 1 september tussen 04.00 en 22.00 uur volledig af te sluiten. Het gaat om de provinciale weg vanaf de aansluiting met de N214 door de Alblasserwaard naar de N480 bij Streefkerk. De eerder aangebrachte basislagen van het asfalt vertonen scheuren door de belasting van het verkeer. Het is daarom belangrijk zo spoedig mogelijk een extra tussenlaag aan te brengen, zodat meer schade voorkomen kan worden.

Omleiding
Tijdens de afsluiting wordt doorgaand verkeer van en naar de A15 omgeleid via de N216 en de dijk in Alblasserdam. De huidige omleiding voor het fietsverkeer blijft hetzelfde tijdens de afsluiting: via de Heiweg, Graaf Floris V pad en de Achterkade. De omleidingen worden aangegeven met omleidingsborden. Hulpdiensten kunnen in geval van nood altijd hun bestemming spoedig bereiken.

Afsluitingen in september
Op de volgende data en tijden is de N481 eveneens afgesloten:

–           Donderdag 12 september 20.00 tot maandag 16 september 06.00 uur

BELANGRIJK: Op vrijdag 13 september is de weg in de ochtendspits van 06.00 tot 09.00 uur in beide richtingen open. Van 09.00 tot 20.00 uur is er op die dag sprake van eenrichtingsverkeer in noordelijke richting, vanaf de A15 richting Streefkerk/Nieuw-Lekkerland. Verkeer in zuidelijke richting wordt omgeleid.

–           Donderdag 19 september 20.00 tot maandag 23 september 06.00 uur

BELANGRIJK: Op vrijdag 20 september is weg van 06.00 tot 20.00 uur gewoon open.

Meer informatie
Op www.zuid-holland.nl/n481 staan nieuwsberichten met de planning van belangrijke werkzaamheden. Wie op de hoogte wil blijven van de actuele situatie kan zich aanmelden voor de gratis sms-service van de provincie. Dat kan door ‘PZH N481 AAN’ te sms’en naar 1008. Alleen voor de aanmeldings-sms betaalt de abonnee eenmalig de normale sms-kosten van zijn/haar provider voor het versturen van een sms-bericht. De provincie is ook te volgen via Twitter via @verkeerZH.