Anne Louise Duijzer AlblasserdamALBLASSERDAM – Anne Louise Duijzer (9 jaar) uit Alblasserdam heeft in haar achtertuin een zonnebloem van maarliefst 365 centimeter lang staan. Dat is zo hoog, dat zij zelfs met een trapje niet meer bij de top kan. Of het de grootste zonnebloem van Alblasserdam is, weet ze niet zeker, maar bijzonder vindt ze het wel. “Ik zaai elk jaar rond Koninginnedag zonnebloempitten. Uit die pitten komen weer nieuwe zonnebloemen. Meestal waren die bloemen ongeveer drie meter lang, maar dit jaar is er één dus nóg groter. Ik ben benieuwd of het de grootste van het dorp is,” vertelt Anne Louise die aan het Kortland woont.

Zes gieters water
Iedere avond, als het niet heeft geregend, geeft de Alblasserdamse haar bloemen liters slootwater. Anne Louise vertelt: “Ik haal het water een stukje verderop met een gieter uit de sloot. Elke avond giet ik vijf of zes gieters leeg over de tuin.”

40
In die tuin staan dit jaar veertig zonnebloemen. “Vorig jaar had ik er twintig geplant en gingen er negentien dood. Dit jaar had ik er daarom extra veel geplant. Nu is er niet één doodgegaan,” aldus Anne Louise.

Konijn
De pitten van de nieuwe zonnebloemen gebruikte de 9-jarige in de afgelopen jaren om haar konijn te voeren. Dit jaar gaat dat niet lukken, want haar konijn is afgelopen week helaas overleden. In ieder geval zullen er een aantal zonnebloempitten bewaard worden, om volgend jaar nieuwe bloemen te planten.

Nog groter?
Woont u in Alblasserdam en heeft u een zonnebloem die nóg groter is dan die van Anne Louise? Meld dit dan via info@alblasserdamsnieuws.nl of 0640092253.

Anne Louise Duijzer Alblasserdam