IMG_8781 (Kopie)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer is dinsdagochtend 20 augustus uitgerukt voor een melding van een gaslucht ter hoogte van de Kabelbaan in Alblasserdam. Een passant deed de melding bij de meldkamer en vermeldde dat er ook gesis te horen was. Eenmaal ter plaatse bleek dat er geen sprake was van een lek, maar dat er lucht door een gasleiding werd geblazen en ter hoogte van de Alblasserdamse brug uit de grond kwam. Dit was nodig omdat er in Ridderkerk aan de leidingen gelast werd. Om veilig te kunnen werken moest de leiding dus gasvrij zijn.

Een medewerker van GasUnie, die bij de sissende leiding ‘de wacht’ hield, vertelde dat de werkzaamheden waren doorgegeven aan de meldkamer. “Ik ben daarom wel wat verbaasd dat hier brandweer met spoed naartoe gestuurd wordt,” aldus de man.

IMG_8778 (Kopie)