IMG_8771 (Kopie)KINDERDIJK – Een 22-jarige man uit Kinderdijk heeft maandag 19 augustus eerstegraads brandwonden opgelopen. Dit gebeurde tijdens het aanmaken van een vuurtje op een volkstuin aan de Boezemkade, ter hoogte van de molens, in Nieuw-Lekkerland. De man gebruikte daarbij een brandbare vloeistof. Kennelijk ging er wat mis en kwam een deel van de brandende vloeistof op de kleding van de Kinderdijker terecht. De man sprong vervolgens in de sloot en werd naar huis gereden.

Thuis, bij een woning aan de Christineweg, bleken de verwondingen erger dan gedacht en werd er 112 gebeld. Twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Na aankomst van de eerste ambulance bleek de inzet van de traumaheli niet nodig, waarop die oproep geannuleerd werd. De man is per ambulance naar het Maasstadziekenhuis in Rotterdam gebracht en mag als het goed is dinsdag weer naar huis.

Update: De jongeman is weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed.