botsing DamALBLASSERDAM – Twee voertuigen zijn vrijdagmiddag 16 augustus op de Dam in Alblasserdam, ter hoogte van de Polderstraat, tegen elkaar gebotst. Niemand raakte gewond. Wel ondervond het verkeer ruim een uur lang hinder van de aanrijding. Van één van de voertuigen was namelijk de stuuras gebroken, waardoor één voorwiel naar links en één naar rechts stond en wegduwen van de auto dus geen optie was. Tijdens het wachten op de berger, regelden omstanders het verkeer. De politie was volgens de betrokkenen niet aanwezig, omdat er geen gewonden waren.

De botsing ontstond rond 15.30 uur nadat een 53-jarige Papendrechter, die over de Dam richting het dorp reed, met zijn bedrijfsauto wilde keren. De man draaide een deel de Polderstraat in en wilde vervolgens 180 graden draaien en weer via de Dam wegrijden. Daarbij zag hij over het hoofd dat een 19-jarige Alblasserdammer, die eerst achter hem reed, nu naast hem zat. Een botsing volgde.

Een bergingsbedrijf heeft de bedrijfsauto rond 16.45 uur van de weg gehaald en meegenomen.

Foto: Bert Smit.

IMG_8689 (Kopie)

IMG_8690 (Kopie) IMG_8696 (Kopie)