kringloopwinkel zwijndrechtALBLASSERDAM – Alblasserdam krijgt vanaf september dit jaar een tweede kringloopwinkel in het dorp. De kringloopwinkel uit Zwijndrecht opent namelijk in een pand aan de Plantageweg de winkel ‘Kringloop Alblasserdam’. De opbrengst van de verkoop is bedoeld om kansarmen in Oost-Europa en Afrika te helpen. In februari 2011 werd de eerste kringloopwinkel in Alblasserdam geopend. Die zaak is gevestigd aan de Hertzweg en wordt gerund door  ondernemer André van Lieshout.

Kerk
‘Kringloop Alblasserdam’ is onderdeel van de kerk Nehemia Ministries. Nehemia Ministries is ontstaan in de begin jaren ’90. Robbert Zwaan van deze kerk vertelt: “Na een bezoek in Roemenië werden we getroffen door de armoede en de mensonterende omstandigheden waarin de mensen leefden. De nood die we daar zagen zoals het wonen in huisjes met lekkende daken, het ontbreken van stromend water, geen kachel(in een land waar het in de winter 20 a 30 graden onder 0 is). Hierop hebben we besloten om een kringloopwinkel te beginnen en met de opbrengst goede projecten te financieren. In Zwijndrecht hebben we al ruim tien jaar een winkel en nu per september starten we een winkel in Alblasserdam.”

Assortiment
In de nog te openen winkel wordt van alles verkocht. Kleding, eethoeken, bankstellen, lampen, gordijnen, dressoirs, wandmeubels en allerlei tierelantijntjes. ” Ook op het gebied van witgoed kunt u bij ons terecht zoals een koelkast, wasmachine, gasfornuis of iets dergelijks,” aldus Zwaan.

Nieuwe spullen
De zaak onderscheidt zich in het feit dat er ook nieuwe producten verkocht worden zoals sokken, panty’s, leggings en meer. Klanten worden verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee.