weggeefhoek alblasserdamALBLASSERDAM – Gratis boeken, gratis boxjes, gratis jassen, gratis schoen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo. Sinds afgelopen week bestaat op Facebook de pagina ‘Weggeefhoek Alblasserdam en omgeving’. Via deze groep kunnen mensen uit Alblasserdam en omgeving gratis spullen aanbieden. Een geïnteresseerde kan vervolgens een reactie achterlaten en via een privébericht in contact kopen met de ‘gever’ om het product op te halen. De ‘weggeefhoek’ is aangemaakt door Petra ter Laak en Monique Houwing. Inmiddels heeft de pagina al bijna 180 leden.

“Het is de bedoeling dat er gratis goederen aangeboden worden, zoals kleding, huisraad of andere dingen. Mensen kunnen dan reageren en via een persoonlijk bericht worden vervolgens de adressen uitgewisseld en kan het product worden opgehaald. Als het artikel is vergeven wordt de advertentie weer verwijderd. Als meerdere mensen interesse in één product hebben, wordt er geloot,” aldus Alblasserdammer Petra ter Laak.

De ‘weggeefhoek’ is via DEZE link te bekijken. Het is via diezelfde pagina mogelijk om lid te worden van de groep. U heeft hiervoor wel een Facebookaccount nodig.