expo spetters 2 (Kopie)ALBLASSERDAM – De komende maanden sieren bijzondere kunstwerken van ‘De Spetters’ de muren van bibliotheek Alblasserdam. Werken in acryl, aquarel of krijt op aquarelpapier en canvasdoek zijn daar te bewonderen tijdens de openingstijden. Het thema van de expositie sluit nauw aan bij de bibliotheek: lezen. Een onderwerp met vele mogelijkheden en waar iedere kunstenaar op zijn of haar manier en zienswijze mee aan de slag is gegaan. De kunstwerken van ‘De Spetters’ samen vormen een bijzondere collage. De Spetters
‘De Spetters’ is een teken- en schilderclub van ongeveer twaalf enthousiaste kunstenaars in Alblasserdam. Op donderdagmiddag komen zij in Cultureel Centrum Landvast samen om creatief te zijn met potlood, penseel, verf en pastel op diverse ondergronden. In hun kleurrijke teken- of schilderwerken is een grote diversiteit van onderwerpen terug te zien. Ieder geeft zijn eigen creatieve interpretatie van bepaalde, met elkaar afgesproken thema’s. Daarnaast nemen ‘De Spetters’ ook tijd en ruimte voor ‘vrij’ werk.

Stichting Welzijn Alblasserdam
Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert de schilder- en tekencursussen in Landvast, niet alleen die van ‘De Spetters’ maar ook die van een andere groep ‘De Spatjes’. De lessen in de technieken van tekenen en aquarelleren worden gegeven door twee docenten, dhr. J. Radstake en dhr. F. Hartog. Gevorderde cursisten kunnen desgewenst doorstromen van ‘De Spatjes’ naar ‘De Spetters’. Voor de groep ‘De Spatjes’ zijn nog een beperkt aantal cursusplaatsen vrij. Geïnteresseerden hiervoor kunnen terecht bij SWA, www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

In het kort:
Wat:                Expositie van ‘De Spetters’

Wanneer:        augustus – november 2013

Waar:               Bibliotheek Alblasserdam, Ieplaan 2, Alblasserdam

Kosten :          gratis

Voor wie:         kunstliefhebbers

expo spetters 2 (Kopie) expo spetters 1 (Kopie)