IMG_8454 (Kopie)ALBLASSERDAM – Daan Bol (87) en Annie Bol – Kreuk(83) uit Alblasserdam hebben dinsdag 13 augustus gevierd dat zij zestig jaar getrouwd zijn. Het echtpaar, dat in één van de aanleunwoningen van de Alblashof woont, werd in de middag vereerd met een bezoek van burgemeester Bert Blase. De burgervader overhandigde het tweetal tijdens de felicitaties een boek over de molens van Kinderdijk.

Rondjeslopen
Daan en Annie ontmoetten elkaar net na de oorlog op de Dam in Alblasserdam tijdens het ‘rondjeslopen’ door het centrum. Een halve eeuw geleden was het de gewoonte dat jongeren rondjes liepen door het centrum van Alblasserdam. Stilstaan was verboden. In de weekenden was het gebied rondom de Dam een soort datingsplaats, die in de volksmond ook wel de ‘meidenmarkt’ werd genoemd. Tientallen Damdorpers zijn op die manier aan een partner gekomen.

‘Lief, bedeesd mannetje’
Daan viel op het mooie uiterlijk van Annie. “Het was toentertijd een mooie meid,” herinnert meneer Bol zich. Mevrouw Bol, die oorspronkelijk uit Hendrik-Ido-Ambacht komt, haakt hier op in en vertelt over haar echtgenoot: “Daan was een bedeesd, lief mannetje. Hij was altijd rustig en had geen grote mond.” Na jarenlange vriendschap / verkering trouwden Daan en Annie. Zij kregen na hun huwelijk drie dochters. Inmiddels heeft het tweetal acht kleinkinderen.

Daan was werkzaam bij de Kabelfabriek en Annie heeft jarenlang in de zorg gewerkt.

Feest
Dinsdagavond is het diamanten huwelijk samen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden gevierd in restaurant de Waard Inn in de Alblashof.

IMG_8438 (Kopie) IMG_8448 (Kopie) IMG_8454 (Kopie) IMG_8456 (Kopie)