IMG_8375 (Kopie)ALBLASSERDAM – Een bestelbusje is maandagmiddag 12 augustus, na een botsing met een vrachtwagen, in volle vaart tegen de vangrail langs de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam, richting Rotterdam gereden. De 25-jarige bestuurder uit Made (Brabant) bleef ongedeerd, maar het busje raakte zwaar beschadigd en moest opgehaald worden door een berger. De Belgische vrachtwagen, waar de bestuurder van het busje eerst tegenaan botste, raakte aan de achterkant beschadigd. Ook die chauffeur bleef ongedeerd.

Oorzaak onbekend
Hoe het ongeval kon gebeuren is voor de man uit Made en voor de vrachtwagenbestuurder een raadsel. “Ik botste ineens tegen de linkerachterkant van de vrachtwagen. Raakte uit koers en kwam in de vangrail tot stilstand. Ik heb werkelijk geen idee hoe dit kon gebeuren,” aldus de chauffeur van het bedrijfsbusje.

File / omrijden
Na het ongeval werd de snelweg voor een deel afgesloten, waardoor een file ontstond. ANWB verkeer gaf via Twitter het verkeer op de A15 van Gorinchem naar Rotterdam het advies om om te rijden via Oosterhout (A27, A59, A16). Om nog meer opstoppingen te voorkomen, werd besloten de lichtbeschadigde vrachtwagen door te rijden naar het eerstvolgende tankstation bij Alblasserdam. Het busje is meegenomen door een bergingsbedrijf.

Vangrail kapot
Door het ongeluk raakte de vangrail dusdanig beschadigd, dat deze direct gerepareerd moest worden. Om veilig te kunnen werken, werd één rijstrook afgesloten. Hierdoor ontstonden files. De reparatie duurde tot 17.45 uur.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_8375 (Kopie)

IMG_8372 (Kopie) IMG_8404 (Kopie) IMG_8407 (Kopie) IMG_8408 (Kopie) IMG_8409 (Kopie)

image 8410 IMG_8411 (Kopie) file A15 file snelweg a15 file snelweg a15

Deel dit bericht via...