ambulance ihcRENESSE/ALBLASSERDAM – Een 18-jarige Alblasserdammer is zondag 11 augustus 2013 tijdens een vechtpartij in Renesse (Zeeland) in zijn gezicht geslagen. De man zakte hierdoor in elkaar en viel op de grond. Een 19-jarige Dordtenaar kon niet veel later, op aanwijzingen van een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam, worden aangehouden door de politie voor openbare geweldpleging.

Op zondag 11 augustus 2013 liep een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam samen met familie en vrienden vanuit het centrum van Renesse richting het transferium. Onderweg stopten zij bij een zogenaamde plaszuil en hier gingen een paar van de jongens uit het gezelschap plassen. Toen de jongens klaar waren voegden zij zich weer bij het gezelschap. Op dat moment kwam een vijftal jongens aanlopen die erg dicht bij hun in de buurt kwamen staan. De vrouw zei dat ze weg moesten gaan. Ze kreeg in de gaten dat ze ruzie zochten vanwege hun uitdagende houding. Toen ze zei dat ze door moesten lopen hoorde ze dat de jongens tegen de anderen in haar gezelschap zeiden dat ze mee moesten lopen zodat ze konden vechten.

Naar hun moeder
Het gezelschap wilde hier niet op ingaan omdat ze gezellig uit waren geweest. Na een opmerking van een ander meisje uit het gezelschap dat ze naar huis en naar hun moeder moesten gaan escaleerde het. De 20-jarige vrouw kwam tussen beide om de boel te sussen. Ondertussen zag zij dat een 18-jarige man uit Alblasserdam uit haar gezelschap vol op het gezicht werd geslagen door één van de andere jongens, een 19-jarige man uit Dordrecht. De man zakte hierdoor in elkaar en viel op de grond. Het gezelschap waar de 19-jarige man uit Dordrecht bij hoorde, is toen gevlucht.

Aanhouding
Twee agenten op mountainbikes kwamen niet veel later ter plaatse en één van de agenten, samen met ambulance hulpverleners bekommerden zich om het slachtoffer. De andere agent ging samen met de 20-jarige vrouw richting het transferium. Zij gaf onderweg een omschrijving van de man die het slachtoffer had neergeslagen.

Rijbewijs
Daar aangekomen troffen zij een collega aan die via de portofoon het incident had meegeluisterd. Deze agent trof even eerder op het transferium een auto aan met daarin vijf personen. De bestuurder werd gevraagd om zijn rijbewijs. Terwijl de agent stond te wachten op meer informatie via zijn collega’s, kwam één van de inzittenden naar hem toe en bevestigde de vechtpartij.

Aanwijzen
De andere agent en de 20-jarige vrouw kwamen ook aan op het transferium en de vrouw kon direct de jongen aanwijzen die de klap had uitgedeeld. De jongen is daarop aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen personen en overgebracht naar Torentijd.

Deel dit bericht via...