IMG_2691 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam organiseert voor de dertiende keer de Ronde van Nedstaal. Zaterdag 7 september 2013 klinkt het startschot van het loopevenement. De ronde biedt voor lopers van alle leeftijden en fitheidsniveau een sportieve uitdaging. Voor kinderen zijn twee leuke routes uitgezet van 800 en 1500 meter. Volwassenen kunnen zich inschrijven voor de 5 of 10 kilometer routes.

Inschrijven
Speciaal voor bedrijventeams staat er een vijfkilometerloop op het programma. Het zal opnieuw een spannende strijd worden welk bedrijf met de wisselbeker naar huis mag. Topatleet of beginnend jogger? Schrijf je nu in via www.derondevannedstaal.nl en doe mee.

Goed doel
De organisatie van de Ronde van Nedstaal is in handen van Nedstaal en Ruigenhil Vastgoed. Vele bedrijven leveren een bijdrage aan het slagen van deze dag. Een of meerdere goede doelen ontvangen elk jaar de opbrengst van de Ronde van Nedstaal. Vorige jaar is door honderden deelnemers maar liefst € 8.000 opgehaald voor de Voedselbank Alblasserdam, kinderdagcentrum Ons Blije Honck en de ringstaartmaki’s in Blijdorp.

Geld voor techniek
“De komende editie willen we dat bedrag minimaal evenaren en het beschikbaar stellen om techniekonderwijs op (basis)scholen in de regio te bevorderen. Nederland kan niet zonder een bloeiende maakindustrie en daar zijn jongeren met een passie voor techniek voor nodig,” aldus de organisatie.