ganzenALBLASSERDAM – Ganzen, die (waarschijnlijk) vanuit Ridderkerk uit de lucht worden geschoten door jagers, zijn de afgelopen week herhaaldelijk in Alblasserdamse straten en in de rivier de Noord terecht gekomen. Bij dierenambulance de Kattenmand kwamen hierover diverse meldingen binnen. “We hebben al een stuk of vier gewonde ganzen opgehaald en ook een aantal meldingen van neerstortende ganzen binnengekregen,” vertelt Nel Pellikaan van de dierenambulance.

De ganzen worden volgens Pellikaan legaal geschoten. Er is namelijk een overschot aan ganzen, waardoor gewassen beschadigd raken en het noodzakelijk is dat het aantal ganzen wordt teruggebracht. De Dierenambulance is echter niet tevreden over de manier waarop gejaagd wordt. “De jagers schieten regelmatig verkeerd, waardoor een gans gewond verder vliegt en vervolgens verderop dood neerstort. Wij mogen hem vervolgens weer op gaan halen. Bovendien kan het behoorlijk gevaarlijk zijn. Zo’n dier wil je niet op je hoofd krijgen. Als jagers schieten, moeten ze het goed doen en niet half,” vindt Pellikaan.

Twee jaar geleden vielen ook al enkele dode ganzen neer in Alblasserdamse woonwijken. Omdat bij de redactie op dit moment (nog) niet bekend is door wie de vogels geschoten worden, is het nog niet gelukt om de jagers te vragen naar hun kant van het verhaal. Weet u wie de jagers zijn? Geef dit dan door via info@alblasserdamsnieuws.nl.