IMG_7848 (Kopie)ALBLASSERDAM – Drie wielrenners zijn woensdagmiddag 24 juli tijdens de Ronde van Alblasserdam gewond geraakt. Één persoon raakte dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Het ongeval gebeurde even na 13.00 uur op de Plantageweg in Alblasserdam. De wielrenners waren met hun laatste rondes bezig. Op een gegeven moment was er onderling fysiek contact en kwam één van de fietsers te ver naar rechts terecht. Hij botste in volle vaart tegen een stoeprand.

Twee andere wielrenners konden de man niet meer ontwijken en vielen er overheen. Één van die renners kwam na een draai van 180 graden op de grond terecht. Hij had last van zijn nek, rug en benen. EHBO’ers, die al langs de route stonden, waren heel snel ter plaatse en boden direct de eerste hulp. Later is de man ‘geplankt’ en ‘gespind’ (stevig op een plank gelegd in verband met mogelijk nek/rugletsel, red.) en meegenomen naar het ziekenhuis. De andere twee renners liepen schaafplekken op en konden ter plaatse behandeld worden.

De ronde van Alblasserdam is een begrip voor zowel renners als publiek. Het is één van de drukst bezochte sportevenementen in de omtrek. De ronde, die dit jaar voor de 54e keer wordt gehouden, vindt altijd plaats op de dag van de Paardenmarkt.

IMG_7848 (Kopie)

IMG_7849 (Kopie) IMG_7851 (Kopie) IMG_7853 (Kopie) IMG_7858 (Kopie) IMG_7861 (Kopie)