IMG_4123 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam neemt tijdens de Sint Jacobus Paardenmarkt op woensdag 24 juli extra maatregelen tegen de warmte. Er zijn meer gratis drinkwater tappunten, de markt wordt breder opgesteld en er is een kans dat er voor 16.00 uur geen alcohol geschonken mag worden. Woensdagochtend om 10.30 heeft loco-burgemeester Sjoerd J. Veerman nog overleg met de hulpdiensten. Dan wordt besloten of er wel of geen alcohol geschonken wordt voor 16.00 uur.

Hitteplan
Zondag 21 juli is het nationaal hitteplan van het RIVM in werking gesteld. Het plan moet ervoor zorgen dat groepen die de hitte niet goed aankunnen zo goed mogelijk beschermd worden. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Daarnaast is het nodig om alert te zijn op zonnebrand, want met waarden tussen de 6 en 7 is de zonkracht de komende dagen hoog. Het hitteplan is te vinden op de website van het RIVM. Ook bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid zijn specifieke maatregelen te vinden.

Paardenmarkt

De jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam vindt plaats in en rondom de Kerkstraat. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Rond 11.30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Alblasserdam.

Het bericht met het programma van de dag is hier te vinden.

Update1:   De eerste keer dat de ORIGINAL EVERGREEN JAZZBAND op verzoek van “Jazzz…in Alblasserdam” ons dorp Alblasserdam aandeed was zaterdagmiddag 16 mei 1992 bij de opening van het terras van Blieck’s Point op de Dam door Burgemeester M. Bruin. Een feestelijke gebeurtenis met prachtig weer. Voor Jazzz….in Alblasserdam zijn ze daarna nog enkele keren tot groot genoegen van het aanwezige publiek gepasseerd, zowel bij Blieck’s Point al Het Wapen van Alblasserdam. Dit jaar opnieuw op Paardenmarktdag wo. 24 juli a.s. Deze band speelt al 25 jaar onvervalste goudeerlijke jazz in pure vorm.

De bandleden vormen een hechte muzikale vriendengroep die, binnen het jazzconcept van de jaren ’20 tot ’40 spelen. Immer worden de jazzklassieken gekoesterd en beheerst, en de swing tot ongekende hoogte opgevoerd. Dat de band een enorme uitstraling heeft naar het publiek behoeft geen betoog en daarom zullen de bezoekers in Het Wapen van Alblasserdam een geweldige avond gaan beleven. Zowel het solo spel als de orkestratie klink gewoon als een klok. Zingen doen de bandleden als lijsters. De aanvang is vanaf 20.45 uur met vrije inloop.

Update2: Op woensdag 24 juli treed vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur de band Unband op bij Bliecks Point. Bliecks is tot 02.00 uur open.