IMG_7191 (Kopie)ALBLASSERDAM – Lukas (79) en Jeanette (88) Carels uit Alblasserdam vierden afgelopen week dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Burgemeester Bert Blase bracht een bezoek aan het goedlachse echtpaar, dat in een flat langs de Wiardi Beckmanstraat woont en overhandigde het stel een mooie pentekening van het Damdorp.

Lukas en Jeannette komen beiden uit Indonesië en zijn tientallen jaren geleden naar Nederland verhuisd. Mevrouw Carels was in de kost bij Lukas moeder, die in Alblasserdam woonde. Daar leerden de twee elkaar kennen, werden verliefd en trouwden. En nog steeds gaan de twee goed met elkaar om. “We kunnen goed met elkaar omgaan. Ons geloof leert ons dat we verdraagzaam moeten zijn,” vertelde meneer Carels die zevendedagsadventist is.

Meneer Carels heeft bij Fokker en later als ´spiegelpijpenlasser´ bij Verolme in Alblasserdam gewerkt. Verder schilderde hij in de afgelopen jaren tientallen prachtige schilderijen en portretten. “Mijn vader was schilder. Ik heb dat talent van hem overgenomen. Ik ben een handig man en heb al heel veel portretten geschilderd. Ooit wilde ik een schilderij met een naakte vrouw tentoonstellen in het gemeentehuis, maar dat mocht niet. Later heb ik een beha over haar borsten getekend en toen mocht het wel,” lachte de Damdorper. Mevrouw Carels werkte jarenlang bij Schoonmaakbedrijf Hoek.

Het echtpaar, dat kinderloos bleef, heeft het huwelijksjubileum thuis gevierd.

IMG_20130719_103929.819

IMG_7191 (Kopie) IMG_7194 (Kopie)

Deel dit bericht via...