Wethouder Veerman en kinderen nemen speelplek De Waterhoven in gebruik (Kopie)ALBLASSERDAM – Deze week zijn in het parkje in nieuwbouwwijk De Waterhoven, naast de Oude Torenbrug in Alblasserdam, twee speelplekken ingericht. De speelplekken zijn opgenomen in het inrichtingsplan van de gemeente. “Wij vinden het als college erg belangrijk dat kinderen in hun eigen omgeving kunnen spelen”, aldus wethouder Veerman. “Hier hebben ze zelfs de gelegenheid gehad mee te denken welke toestellen er zouden komen.”

Op basis van het speelruimtebeleidsplan is er op deze locatie behoefte aan een speelplek voor kinderen tot 12 jaar. De gemeente heeft voorstellen gemaakt waarop bewoners en kinderen konden stemmen. Tijdens een inloopbijeenkomst hebben zij in grote getale hun voorkeur uitgesproken voor de speeltoestellen vogelnest­schommel, meestapduizel en klimtoestel Pythagoras. Deze konden in combinatie met een pendelwip allemaal geplaatst worden. Daarnaast zijn op verzoek van bewoners en kinderen op het grasveldje aan de oostzijde van het park twee doeltjes geplaatst.

Speelplek De Waterhoven geopend (Kopie)