Wietplantage Alblasserdam 004ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 18 juli een grote hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Van Coulsterweg in Alblasserdam. Het ontmantelen ervan nam vanwege de omvang veel tijd in beslag. In het totaal werd er ruim vijftien kilo henneptopjes in beslag genomen. Verder werd de apparatuur waarmee de plantjes gekweekt werden, onbruikbaar gemaakt. Er zijn tot nog toe geen aanhoudingen verricht. De persvoorlichter van de politie hoopt vrijdagochtend meer informatie te kunnen geven over onder meer het aantal planten en hoe de kwekerij is ontdekt.

In hetzelfde pand deed de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) vorig jaar juni een inval. Daarbij werden vier mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van accijnsfraude. De FIOD doorzocht bij die actie ook een woning en een slijterij in Rotterdam. In de Alblasserdamse loods werden twintig pallets met sterke drank aangetroffen, waarvoor vermoedelijk geen accijns was betaald.

IMG_7175 (Kopie)

IMG_7107 (Kopie) IMG_7126 (Kopie) IMG_7172 (Kopie)