asbest jan smitkade alblasserdamALBLASSERDAM – Op donderdag 11 juli 2013 heeft een voorbijganger melding gemaakt bij de gemeente Alblasserdam van illegale dump van puin op de Jan Smitkade nabij de aanlegplaats van de Waterbus in de wijk Alblasserwerf. Tussen het puin is asbestverdacht materiaal gevonden. De gemeente heeft de melding meteen doorgezet naar de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (voorheen de Milieudienst) die hiervoor de bevoegde instantie is. Zij zullen onderzoeken of de stukjes inderdaad asbest bevatten.

Maandag 15 juli 2013 komt een geaccrediteerd bedrijf dit onderzoek uitvoeren. Nadat het rapport binnen is (woensdag of donderdag), kan een deskundig bedrijf het materiaal opruimen.

De gemeente neemt in dit soort situaties de benodigde voorzorgsmaatregelen. De plek is afgezet met bouwhekken, het puin is afgedekt met folie en er is een waarschuwingslint aangebracht. Bewoners van de wijk Alblasserwerf zijn inmiddels geïnformeerd met een brief.

In de loop van volgende week wordt bekend of er sprake is van asbest of niet. Bewoners zullen dan opnieuw geïnformeerd worden.

IMG_6106 (Kopie)