IMG_1213 (Kopie)ALBLASSERDAM – Woensdag 10 juli hebben de dames van Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard cadeaus ingekocht voor een bedrag van € 10.000 bij Toys XL in Rotterdam voor Stichting Jarige Job. Hiermee maakt de serviceclub uit de Alblasserwaard de verjaardag van vele kinderen tot een echt feestje. “Ik lijk zelf weer even kind als ik hier in de winkel loop”, zo sprak Wilma de Kreek, huidige secretaris van LC35. “Het is geweldig dat wij op deze manier kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is, tòch een mooie dag kunnen bezorgen!”. “Elk kind heeft toch recht op een verjaardagsfeestje”, valt Irmgard de Haan haar bij. “Wij hebben zelf bijna allemaal kinderen en realiseren ons dat zij het enorm goed hebben. Het is dus heel logisch dat wij iets terug doen voor deze kinderen die het minder hebben”.

Blij
Huib Lloyd, oprichter van St. Jarige Job, is erg blij met de donatie en vindt het geweldig dat de dames zelf het speelgoed komen uitzoeken. “Het is van groot belang dat onze organisatie steeds beter bekend wordt en dat het uiteindelijk in het DNA van de mensen en bedrijven komt. Op die manier kunnen wij steeds meer kinderen helpen.” Huib geeft aan dat de stichting graag nog 4 à 5 keer zo groot wil worden in de komende jaren. Maar daar is veel geld voor nodig. Geld wat moet komen van sponsoren en particuliere initiatieven zoals deze van de Ladies’ Circle. Hij vertelt enthousiast over alle grote maar ook kleine acties die er gedaan worden en super gewaardeerd worden.

Vrijwilligers
Voor het inpakken van de pakketten maakt de stichting gebruik van vrijwilligers. Daarvoor komen bijvoorbeeld bedrijven met hun medewerkers, kinderen van groep 8 van een basisschool, leden van een managementclub, enz. “In Amsterdam hebben ze zelf het idee opgestart om vrijgezellen op te roepen om in te pakken. In de hoop dat er misschien eens een vonk overspringt tussen de ‘inpakkers’!,” aldus Lloyd.

Promoot
LC35 promoot en ondersteunt de initiatieven van Stichting Jarige Job vanaf het begin. Lloyd vertelt over Stichting Jarige Job: “Het is schrijnend dat dit nodig is in een land als Nederland, maar geweldig dat er mensen zijn opgestaan die de nood van deze kinderen hebben ingezien en hen zijn gaan helpen”.

Selectie
Het bedrag is afgelopen jaar bij elkaar verzameld door verschillende activiteiten die georganiseerd zijn zoals een filmavond, wilgenknotten en verkoop van hippe houten kerstbomen. Het speelgoed is geselecteerd op leeftijd en geslacht, zodat ieder kind een passend cadeau krijgt. Na het uitzoeken van de cadeaus is de club met de 55 gevulde tassen en twee karren met ballen naar de loods van Stichting Jarige Job gegaan om ze in de juiste schappen te zetten, klaar om ingepakt te worden in de vele verjaardagsboxen.

Niet elke verjaardag is een feestje
Want wist u dat in Nederland ruim 61.000 kinderen (bron SCP) hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek op school. Deze kinderen worden sociaal uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een ‘Verjaardagsbox’ met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Meer informatie op de site: www.jarige-job.nl

Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard
Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard is een serviceclub van jonge dynamische vrouwen tot 45 jaar die zich inzet voor het goede doel door het inzamelen van geld of het verrichten van vrijwilligerswerk. En dat met heel veel plezier en lol. De leeftijdsgrens zorgt er voor dat de club voortdurend in beweging is en blijft. Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard is onderdeel van Ladies’ Circle Nederland die totaal ca. 60 circles telt. Lid worden van een Ladies’ Circle kan op uitnodiging. De leden zijn vrouwen die door hun beroep of interesses in de betreffende Circle passen. Meer informatie op de site: http://lc35.ladiescircle.nl

IMG_1213 (Kopie)

IMG_1191 (Kopie) IMG_1214 (Kopie) IMG_1215 (Kopie)